Om det är dags för fotbollslaget att åka iväg på match eller på en resa tillsammans kan det bli svårt att få plats i bil. Då är en buss ett bra val. Om laget inte är så stort behövs ofta ingen stor buss men det kan vara klokt att ha någon extra plats över om en förälder vill åka med eller om någon blir mycket åksjuk under resan. Det finns bussar i flera olika storlekar och modeller men vad bör egentligen finnas i bussen?

För komfort

Det är bra om det finns sköna säten och gärna bord vid platserna så man lätt kan äta eller placera mobiltelefoner, böcker med mera under färden. En TV kan också vara rejält underhållande om resan är lång, och då är hörlursuttag ovanför sätena ett måste så att bara de som vill kan lyssna på vad som sägs.

Om man ska åka långt är det bra om sätena går att fälla något, samt om det finns nackkuddar och gardiner som går att dra för. Då kan de som vill passa på att sova under resan och om man inte kan checka in på hotell eller liknande direkt när man kommer fram är det oftast klokt att sova under resans gång.

Det gäller också att se till att busschauffören kan åka bekvämt. Ju längre man ska åka desto viktigare är just bekvämligheten både för chaufför och passagerare.

Hygienmässigt

När det gäller hygien är det bra om det finns minst en toalett ombord på bussen. Ju yngre barn som ska åka med, desto fler toalettbesök kan det bli under en längre resa och ibland kan också ett skötbord vara bra att ha. Handfat bör alltid finnas på toaletten och ibland går det också att få in någon typ av dusch så att man vid behov kan tvätta av sig.