Om bussuthyrningstjänster

Det finns många företag här i Sverige som har olika slags bussuthyrningstjänster. Kanske vill du hyra en buss för ett helt sällskap, för en släktresa, en förening, idrottslag med mera. Stora bussar eller små, med chaufför eller utan. Bussar för uthyrning för kortare eller längre sträckor, kanske för en resa genom Europa eller bara till något ställe i närheten.

Hyra via en resebyrå

Det går oftast att hyra en buss för olika gruppresor via en resebyrå genom nätet, på resebyråns webbplats, och om du och ditt resesällskap vet när resan ska ske, boka gärna långt i förväg. Det brukar gå att hyra buss om det är fler än tio resenärer. Läs gärna det finstilta innan en resa bokas, för att se om det finns bra avbokningsvillkor. Det kan hända att någon blir sjuk eller att något annat händer, och har buss hyrts långt i förväg är det bra med en tilläggsförsäkring som betalar den mesta av kostnaden av hyrbussen.

Bussuthyrning för företag

Om viss personal på ditt företag på konferens eller utbildning föredrar buss framför tåg är det perfekt. Bussen kan alltid stanna på vissa platser vid vägarna och alla kan sträcka på benen när det passar. Kanske det bokats in en lunch på något trevligt värdshus på dit- och hemvägen. Ofta ska personalen på företaget stanna över natten på något hotell för utbildning eller konferens. Många bussar har gratis wi-fi-uppkoppling och det går att sitta och jobba vid datorn och det brukar även finnas mikrofon så den som leder det hela kan berätta om resan och vad som kommer att hända vid olika tidpunkter. De bussbolag som hyr ut buss brukar ha egen chaufför, och de brukar skräddarsy dessa resor efter företagets villkor. Ofta har bussbolagen även bra samarbete med bra konferenshotell, och det är en fördel att de känner till varandra. Då brukar allt gå mycket smidigare.